یک گام به عقب، نفوذ به عمق جامعه، بازگشت مقتدرانه
-------------------------------------------------------------------------------
احسان آستارالي
-------------------------------------------------------------------------------
در طول یک دهه گذشته حرکت ملی آذربایجان اغلب تاکتیکهای مبارزه را در مقابل رژیم فارسگرای تهران امتحان کرده است و سود و زیان هرکدام از این نوع تاکتیکهای مبارزه تقریبا آشکار شد و اکثر فعالین ملی یک سینه سخن در مقابل هر کدام از این تاکتیکها دارند این تاکتیکها که بنابر شرایط زمانی و مکانی اتخاذ می شد در زمان خود بیشترین منافع را عاید حرکت ملی کردند و در حال حاظر هم اگرچه می توان با آن تاکتیکها به مبارزه رفت ولی کارائی خود را به خاطر افزایش سرکوب حکومت از دست می دهند. فعالین ملی در طول یک دهه گذشته از تاکتیتک” مواجه یا تقابل” بیشترین استفاده را برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند و اوج این نوع مبارزه در خرداد ۱۳۸۵ به وقوع پیوست.
این تاکتیک با شدت و ضعف از اواخر دهه هفتاد شروع شد، تجمع بر سر مزار باقرخان، دکتر زهتابی، تحصن مسجد قاراباغ (سرچشمه) در اردبیل و مراسم قلعه بابک در سال ۱۳۸۴ ادامه این تاکتیک بود که در سال ۱۳۸۵ به فوران ملی انجامید و تمام آذربایجان و قم وتهران را هم در بر گرفت. این شیوه مبارزه اگر چه نام حرکت ملی آذربایجان را در جهان منعکس کرد و دنیا آذربایجان جنوبی را شناختند ولی درشرایط موجود دیگر این تاکتیک جوابگوی زمان ما نیست و باید برای پیگیری اهداف خود تاکتیک های جدیدی را برای زمان حاظر و شرایط جدید طراحی و اجرا کنیم.
یک گام به عقب
یک گام به عقب را نباید شکست یا عقب نشینی از اصول و اهداف تعریف کرد امروزه شرایط مبارزه در داخل آذربایجان جنوبی تفاوتی با شرایط جنگ اما به صورت مدنی و گاهی جنگی ندارد باید با تمامی تاکتیکهای جنگهای کلاسیک و مدرن آشنائی داشته باشیم و همچنین تاکتیکهای جنگی تورکها در طول تاریخ را هم مد نظر داشته باشیم. در طول جنگ زمانی که فرماندهان می بینند که تقابل در جبهه نبرد تلفات زیادی دارد فورا به صورت تاکتیکی دستور عقب نشینی می دهند و بعد از آرایش و سازماندهی دوباره حمله می کنند مبارزه مدنی هم تقریبا شکل جنگهای کلاسیک و مدرن را دارد، زمانی که احساس می کنیم تلفات ما در تقابل با حکومت زیادتر می شود برای حفظ یاران خود باید تاکتیک خود را عوض کنیم تا با کمترین هزینه به هدف خود برسیم. بعد از برداشتن یک گام به عقب چه باید کرد؟
نفوذ به عمق جامعه
امروزه اگرچه حرکت ملی و فعالان ملی در آذربایجان جنوبی کاملا از طرف مردم شناخته شده است ولی برای نفوذ به عمق دل و جان جامعه کار کمی شده است. هنوز بسیاری از افراد با آرمانها و اهداف مترقی حرکت ملی آذربایجان و فعالان ملی آشنائی کمی دارند و یا ندارند و باید با مطالعه افکار جامعه و روانشاسی جامعه به تمام لایه های جامعه نفوذ کرد. از چوپان گرفته تا تجار و مهندسین و وکلا… همه را باید با مشکلات آذربایجان آشنا کرده و بعد بخواهیم که با وطن خود مسئولانه برخورد کنند آذربایجان مال همه ماست تا وقتی که مشکلات هست همه در عذاب خواهیم بود. در این مرحله باید از کارهای احساسی پرهیز شود و همه کارها بر اساس تصمیمات جمعی صورت بگیرد. تزریق عقلانیت به تمام لایه های حرکت ملی و فعالان ملی و دور کردن آنها از حرکتهای احساسی و تشویق به مطالعه و تولید مطالب جدید درباره دردهای آذربایجان و راه چاره برای آنها باید در این مرحله بیشتر از همیشه شود.
همچنین در این مرحله باید تمامی اشکالات تاکتیکهای گذشته هم مورد مطالعه قرار گیرد و نقاط ضعف و قوت دشمن هم به طور کامل در این مرحله باید شناخته شود. حتی نفوذ به تمامی ارگانهای دولتی در این مرحله توصیه می شود. در این مرحله باید طوری به لایه های بالا و زیرین جامعه نفوذ شود که روزی اگر بخواهیم حرکتی برای آذربایجان انجام دهیم کسی مدافع فارسها وفارسگرایان نباشد و دولت در مقابل عمل انجام شده قرار گیرد و مجبور به امتیاز دهی شود و آذربایجان را به حرکت ملی واگذار کند. فعالیتهای فرهنگی و آموزش زبان ترکی و پخش جزوات فرهنگی و آموزشی در این مرحله باید برای هر دوره سنی کودکان و نوجوانان و جوانان از مهد کودک گرفته تا دبیرستان و دانشگاه مطالب آموزش به زبان ترکی تهیه کرده و بین مردم به صورت سی.دی، جزوه، کتاب… پخش شود مدارس، مساجد، مهد کودکها… همه باید در تحت پوشش فرهنگی حرکت ملی قرار گیرد نفوذ فرهنگی فارسها و فارسگرایان را باید آرام آرام به صفر برسانیم می توان گفت به یک انقلاب فرهنگی نیاز داریم. پیش از آموزش سیاسی مردم باید از راه فرهنگی دل ملت را تسخیر کنیم از هر راهی که شده از موسیقی گرفته تا آموزش زبان ترکی. اگر ملت با زبان، تاریخ و فرهنگ خود دقیق آشنا شود، خود برای گرفتن حقوق از دست رفته خود اقدام خواهد کرد ما همه کارها را نمی توانیم انجام دهیم باید ملت خود را نسبت به فرهنگ خود مسئولیت پذیر کنیم تا آنها هم با ما همقدم شوند.
تشکل یابی و کادرسازی در مرحله یک گام به عقب
با اینکه حرکت ملی آذربایجان بیش از دو دهه فعالیت در متن جامعه آذربایجان داشته است ولی ما دارای تشکلیلات حرفه ای نیستیم. اگرچه سرکوب حکومت بی تاثیر نبوده ولی خود فعالین حرکت ملی هم برای ایجاد یک تشکل و تشکیلات مختلف، آمادگی و دانش سیاسی لازم برای تشکیل و هدایت یک تشکل حرفه ای را نداشتند و نتوانستند تشکیلات حرفه ای ایجاد کنند بدون داشتن تشکیلات حرفه ای و دارای دسیپلین، انرژی ما هدر خواهد رفت چرا که کادر سازی در داخل تشکیلات صورت می گیرد بدون تشکیلات ما مثل دانه های شن و ماسه از هم جدا هستیم تشکیلات و نظامنامه تشکیلات به عنوان سیمان، همه ما را به هم مربوط می کند و ما را یکی می کند. در تشکیلات است که مسئولیت پذیری آموزش داده می شود و افراد یاد می گیرند دسیپلین را رعایت کنند و نظم و ترتیب داشته باشند، یا چه حرفی را در کجا بزنند و چه حرفی را نزنند. بدون وجود تشکیلات منسجم حرکت ملی به یک حرکت بدون دسیپلین تبدیل خواهد شد که انرژی ملی ما به هدر خواهد رفت. وظایف و مسئولیتها تماما در تشکیلات معنا پیدا می کند همچنین پاسخگو بودن هم در تشکیلات آموزش داده می شود.
تشکیلات ملی ما باید به کادرسازی حرفه ای روی بیاورند آذربایجان به سیاهی لشکر نیاز ندارد به افراد حرفه ای نیاز دارد. حزبی که ادعا می کند بیش از ۱۰ شعبه در اروپا و آمریکا دارد چرا یک تیم اقتصادی ندارد؟ یک تیم سیاسی ندارد؟ یک تیم حقوقی ندارد؟ یک گروه مترجم ندارد؟… آیا این گونه آمار دادن فقط برای اقناع و فریب افراد جوان نیست؟
گیریم که فردا آذربایجان را به دست این گروه دادند لطفا بگویند سیستم اقتصادی آذربایجان چگونه خواهد بود؟ سیستم بیمه؟ سیستم بهداشتی؟ سیستم سیاسی؟ آزادی بیان و دموکراسی چگونه خواهد بود؟ ملت را چشم بسته کجا می خواهند ببرند؟ رابطه ملت و احزاب ملی و فعالان ملی رابطه چوپان و گوسفند نیست این را باید بعضی از دبیر کل احزاب خارج نشین و طرفداران داخلی آنها بدانند. شما برنامه کاری خود را برای آینده آذربایجان به ملت ارائه دهید ملت خود انتخاب خواهد لطفا حق انتخاب را از ملت نگیرید رهبر و کادرهای تشکیلات ملی آذربایجان چه در داخل و چه در خارج لطفا با ملت آذربایجان دیمی و کلنگی بر خورد نکنید ؟ ملت آذربایجان صغیر نیست. لطفا برای فردای آذربایجان برنامه بدهید؟ کادر حرفه ای آموزش دهید، تیم های حرفه ای و کمیته های تخصصی درست کنید. بیانیه های حماسی به درد آذربایجان نمی خورد، شعر خوب است، حماسه خوب است. ولی ملت آذربایجان هزاران مشکل دیگر هم دارد، مشکلات فرهنگی، سیاسی، روان شناسی، هویتی، اجتماعی… هزاران مشکل مثل سرطان به جان آذربایجان افتاده است.
گروهی که کادر حرفه ای نداشته باشد چگونه با این مشکلات برخورد خواهد کرد. با شعر و حماسه که نمی توان این مشکلات را حل کرد. این مشکلات نیاز به افراد دانا و متخصص دارد. کدام گروه این کمیته های تخصصی را دارد لطفا بگوید ما هم بشناسیم؟ اگر دارند لطفا برنامه های خود و مطالعات خود را در اختیار سایر فعالان هم بگذارند. کدام حزب یا گروه آذربایجانی در اروپا یا آمریکا سیستم سیاسی و انتخاباتی، سیستم بیمه و تامین اجتماعی، سیستم فرهنگی و آموزشی، سیستم کشاورزی، سیستم شهری و خدمات عمومی … آن کشورها را تابحال مورد بررسی و مورد اطلاع رسانی قرار داده است؟ بالابردن یک تکه پارچه رنگی و نقاشی شده به درد ملت آذربایجان نمی خورد ملت برنامه از شما می خواهد لطفا سیستمهای پیشرفته انتخاباتی و حزبی، سیاسی واقتصادی کشورهای اروپائی و آمریکائی را بررسی کرده و برای آذربایجان جنوبی بهترین آنها را تشریح کنید. شما برای حزب خودتان هر رنگ و پرچمی دوست دارید بردارید ملت در داخل آذربایجان جنوبی سمبل و پرچم خود را خود در آینده انتخاب خواهد کرد و نیازی هم به تایید شما نخواهد بود.
بازگشت مقتدرانه
الان که حکومت با گلوله جواب ملت آذربایجان را می دهد و فرزندان ملت را شهید می کند بهترین فرزندان ملت را زندانی و شکنجه می کند ما هم باید تمامی حرکت و رفتارهای خود را حساب شده انجام دهیم. صحنه سیاسی آذربایجان را از التهابات دور کرده و اکثر فعالیتهای خود را دور از چشم ماموران و ولی در متن جامعه انجام دهیم و جامعه را تحت پوشش فرهنگی و سیاسی خود بگیریم ولی به صورت آرام و حساب شده و منتظر اشتباه دشمن بمانیم، چرا که حکومتهای استبدادی گاهی اشتباهاتی می کنند که موجب از بین رفتنشان می شود و سعی کنیم تمامی افراد پیشرو و تشکلها در یک جبهه قرار گیرند و هدایت حرکت ملی به صورت شورائی و جبهه ای باشد و همچنین تا می توانیم تهران را باید تضعیف کنیم تا وقتی تهران قدرتمند باشد آذربایجان روی خوش نخواهد دید و دشمن را در داخل خانه خودش مشغول کنیم، نه در آذربایجان که خانه ماست. بعضی از تجمعات ما باید به سوی تهران سوق داده شود و آذربایجان در نظر دشمن آرام به نظر برسد آنوقت است که می توانیم در روز واقعه و حادثه با اقتدار به صحنه برگردیم و آذربایجان را آزاد کنیم.
Labels: احسان آستارالي
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home